Nieuws van de vereniging

Nieuw bestuur

De Schalkruiters hebben sinds 2016 een nieuw bestuur. Cedes Bakker en Marije Oostewechel zijn nieuw in het bestuur gekomen. Voor meer informatie, zie het kopje contact.


Algemene Ledenvergadering 2014

Op woensdag 3 september vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. De notulen zullen binnenkort volgen via de mail.


Schalkruiters naar galoppade

Op zaterdag 16 augustus zullen drie Schalkruiters aan start komen op de Overijsselse kampioenschappen in Bathmen.
Rosaly van den Burg start om 9:18 uur met Unique in de L1, Josy Santing start met Evita om 9:10 uur en Trecia Hoekstra zal om 11:46 starten met
Escada-utopia in de B dressuur.
Dames veel succes!


Clubkampioenschappen 2013

Op zondag 8 december zijn er weer clubkampioenschappen bij manege Schalkhaar! Dit jaar is net als vorig jaar besloten om de wedstrijd ook open te stellen voor niet-leden.

Iedereen die graag een keer een dressuurproef wil rijden bij een officiele jury of een keer een parcours wil springen kan meedoen. Niet-leden betalen 2,50 per start, maar daarvoor doen zij ook mee in de prijzen. Voor het clubkampioenschap kunnen echter alleen leden in aanmerking komen, mits zij aan beide disciplines meedoen. Eventueel worden paarden en pony's gecombineerd voor het clubkampioenschap. Deze wedstrijd is niet voor winstpunten. Een startkaart is niet nodig.

Inschrijven kan via de mail (marije_oost@hotmail.com) of op de inschrijflijst die op het bord in de manege hangt. Inschrijven in de klasse waarin je startgerechtigd bent als je aan reguliere wedstrijden mee zou doen.

Wij hopen op veel deelname!


Clubkampioenschappen 2012

Zondag 11 november zijn er weer clubkampioenschappen gehouden.
's Ochtends werd er gedressuurd en 's middags werd er gesprongen.
Bij de paarden is Renee Schrader gehuldigd als clubkampioen.
Sara Nagel mocht de wisselbeker bij de pony's in ontvangst nemen. Rosaly van de Burg was met Unique dressuurkampioen bij de paarden, Renee Schrader wist met haar paard Zinaminka een tweede prijs te behalen. Bij de pony's was er een gedeelde eerste prijs in de dressuur, behaald door Jolien Oostewechel met Selbi en Sara Nagel met Yentil. Het springen bij de pony's is ook gewonnen door Sara Nagel, Manon Oostewechel werd tweede. Bij de paarden wist Marije Oostwechel met Akuna Matata de snelste tijd neer te zetten, Renee Schrader behaalde een tweede plaats.


Clubkampioenschappen 2011

De clubkampioenschappen zijn dit jaar erg goed verlopen met lekker weer erbij.
's Ochtends begonnen de paarden met de dressuur gevolgd door de pony's. Daarna mochten de pony's en vervolgens de paarden springen. Bij de paarden is Frederike van der Vegt clubkampioen geworden en bij de pony's Sara Nagel. Frederike was met Nivada dressuurkampioen bij de paarden, Marije Oostewechel was tweede met Akuna Matata. Bij de pony's was Sara Nagel met Yentil dressuurkampioen en behaalde Marije Oostewechel een tweede plaats met Laarhoek's Ada. Frederike werd springkampioen en Marije werd met Akuna Matata tweede. Bij de pony's was Marije Oostewechel met Laarhoek's Ada eerste en Sara Nagel werd tweede met Yentil.


Overijsselse kampioenschappen

Op donderdag 18 augustus heeft het viertal van de Schalkruiters goed gereden. Ze wisten samen een score van 60,2% te behalen. Met deze score werden zij 2e en mogen ze door naar het NK. Het viertal bestond uit Roxan Berghuis met U2, Sara Nagel met Yentil, Emma Nagel met Faradibah Jolly en Marije Oostewechel met Foxfine. Ronald Eilkelboom begeleidde de meiden.


Viertal Schalkruiters goed gereden

Woensdag 10 augustus heeft het viertal van de Schalkruiters goed gepresteerd bij de viertalwedstrijd van Manege Snorrewind.
De eerste proef werd beloond met 67,5% en was goed voor een eerste plaats. Voor de tweede proef kregen ze 63,6%, waarmee zij een tweede prijs wisten te behalen. Het viertal bestond uit Sara Nagel, Emma Nagel, Demi Postma, Roxan Berghuis en Marije Oostewechel. Zij werden begeleidt door Ronald Eikelboon.


Kringkampioenschappen 2011

Op zatredag 9 juli zijn de kringkampioenschappen voor de pony's verreden.
In het D/E-Z2 werd Marije Oostewechel kringkampioen met Foxfine.
Ook Emma Nagel heeft zich geplaatst voor de Overijsselse kampioenschappen met haar pony Faradiba Jolly in de E-L1. De kampioenschappen voor de pony's zullen op 13 augustus in Balkbrug verreden worden.

Deelname viertal pony's

De pony's van de Schalkruiters zijn druk bezig met het oefenen voor het viertal de pony's oefenen om 20.00 bij Ronald Eikelboom


Via Middel naar nationale top

Debbie van Weert wil dit jaar flinke stappen maken in de dressuursport. In Middel reed de amazone uit Deventer haar eerste toernooi in de buitenlucht. Lees het volledige artikel (download PDF)


Correcties op het Dressuurproevenboekje uitgave 2011.

Op 1 april 2011 zijn de nieuwe dressuurproeven ingegaan. Helaas staan er in het nieuwe proevenboekje een aantal fouten.

 • Op pagina 8 van het Dressuurproevenboekje is per abuis opgenomen dat de klasse M2 alleen opengesteld is voor pony's behorende tot de categorie B.
  Hier moet staan; De klassen M1 en M2 zijn alleen opengesteld voor pony's behorende tot de categorie B.

 • Proef 22 klasse M2: Onderdeel 6 is niet onderverdeeld in onderdeel 6 en onderdeel 7. Onderdeel 7 moet zijn;
  Vier passen achterwaarts
  Voorwaarts in arbeidsstap
  H Linkerhand
  Dit staat wel correct op de te downloaden protocollen.

 • Proef 31 klasse ZZ-Licht: Bij de onderdelen 24 en 25 dient een vliegende galopwisseling getoond te worden op de A-C lijn. Dit staat wel correct op de te downloaden protocollen.
 • Bron: www.knhs.nl  Inga Bloemsma geslaagd

  Inga heeft met succes haar M-juryopleiding doorlopen, ze is geslaagd. Wij feliciteren haar met dit behaalde succes.


  Bathmen's got talent 2011

  Op 27 februari 2011 hebben de Schalkruiters meegedaan aan Bathmen's got talent. Lisa Deters, Frederike van de Vegt en Marije Oostewechel maakten deel uit van het springteam. Danique Koers en Renee Schrader legden het gymkhanaparcours af. Het Batman team is met springen op een zevende plaats geeindigd, met het gymkhanaparcours op de vijfde plaats en met de originaliteit wisten we de tweede plaats te behalen! Dit samen maakte dat de Schalkruiters derde zijn geworden! Foto's zijn te vinden onder het tabblad foto's.


  Algemene ledenvergadering

  Op woensdag 23 maart j.l, was de algemene ledenvergadering. Een verslag vd vergadering volgt z.s.m
  Tevens delen we jullie mede dat deze website meer bijgehouden gaat worden.
  Er komt meer informatie voor jullie, zodat het leuker, maar ook belangrijker wordt, om er vaker op te kijken. Worden er lessen verschoven of is er iets wat jullie moeten weten, dan kun je dit in de toekomst allemaal vinden op deze site.
  Mocht je zelf concours hebben gereden, wil je ons dan de uitslagen mailen zodat wij het op de site kunnen zetten? Of heb je tips of ideeen, waarvan jij vind dat de leden dit moeten weten, mail het naar mij en dan zet ik het op de site. Mijn emailadres is marije_oost@hotmail.com.  Kringkampioenschappen 2011

  In het weekend van 15 en 16 januari zijn de kringkampioenschappen dressuur voor de pony's verreden.
  De Schalkruiters hebben hier goed gepresteerd. Roxan Berghuis werd met haar pony Amaretto kringkampioen in de E-B. Sara Nagel werd met Yentil derde in de E-B. Demi Postma wist met Golden Sun een vierde plek in de E-B te bemachtigen. In het D/E-Z2 werd Marije Oostewechel kringkampioen met Foxfine.
  Omdat Sara Nagel zich heeft afgemeld voor de Overijsselse kampioenschappen mag Demi Postma starten. De kampioenschappen voor de B dressuur pony's zullen op 19 februari in De Lutte verreden worden. De kampioenschappen voor de dressuur pony's van L1 tot en met Z2 zijn in Lonneker op 4 en 5 februari gereden.


  Clubkampioenschappen

  Op zondag 28 november 2010 zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen van
  De Schalkruiters verreden.
  Bij de paarden is Frederike van der Vegt clubkampioen geworden en bij de pony's Marije Oostewechel. Frederike was met Nivada dressuurkampioen bij de paarden, Sofie Berghuis was tweede met Zidane. Bij de pony's was Roxan Berghuis met Amaretto dressuurkampioen en behaalde Danique Koers een tweede plaats met Amber. Angelique van Raath werd met haar paard Nemannie springkampioen en Frederike van der Vegt werd tweede. Bij de pony's was Marije Oostewechel met Foxfine eerste en Emma Nagel werd tweede met Foxfine.